Η διαδικτυακή πύλη Viologika.gr

Στην διαδικτυακή πύλη (portal) viologika.gr θα βρείτε ανανεωμένες πληροφορίες σχετικά με βιολογικά προϊόντα, νέες μορφές καλλιέργειας καθώς και καταστήματα και λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων. Θα βρείτε επίσης καταχωρημένους πολλούς βιοκαλλιεργητές με πληροφορίες για το είδος και την ποσότητα της παραγωγής τους, χάρτη τοποθεσίας των αγροκτημάτων τους και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας.

Τί άλλο θα βρείτε στο viologika.gr

Θα βρείτε άφθονες πληροφορίες για φυτά, τα χαρακτηριστικά τους, τον τρόπο καλλιέργειάς τους, τους εχθρούς τους αλλά και πώς θα τους πολεμήσετε με 100% βιολογικές μεθόδους.

Θα μάθετε πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ακόμα και 1 τετραγωνικό μέτρο σε ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι σας για να έχετε αρκετά νόστιμα και βιολογικά λαχανικά και αρωματικά, χειμώνα και καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες αυτές προστίθενται καθημερινά, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την κάθε θεματική ενότητα. Αν θεωρείτε ότι μπορείτε να συμβάλει στο όλο έργο, με μεγάλη μας χάρισε να σας δεχθούμε την ομάδα του viologika.gr και μαζί να αναπτύξει με αυτόν τον ευαίσθητο τομέα καλλιέργειας ακόμα περισσότερο.

Οι Συνταγές βιολογικών

Ο τομέας "Συνταγές μαγειρικής με βιολογικά προϊόντα" κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: παρέχει απλές, νόστιμες και υγιεινές συνταγές με πλήρεις οδηγίες εκτέλεσης και πλούσια φωτογράφιση των πιάτων. Θα σκεφτεί κανείς: "πόσο σημαντική θα είναι η διαφορά στη γεύση και την υφή του φαγητού μου αν μαγειρέψω έχοντας σαν βάση την ίδια συνταγή αλλά στη μία περίπτωση χρησιμοποιήσω συμβατικές πρώτες ύλες ενώ στην άλλη βιολογικές;".

Η διαφορά στο αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακή. Η γεμάτη γεύση των βιολογικών υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε θα απογειώσει κυριολεκτικά τη γεύση του φαγητού μας. Σε ένα πιάτο με σάλτσα ντομάτας για παράδειγμα, αν χρησιμοποιήσουμε βιολογική ντομάτα δε θα χρειαστεί να προσθέσουμε ζάχαρη στη σάλτσα, όπως συνήθως υποχρεωνόμαστε να κάνουμε. Επιπλέον, η ποσότητα της ντομάτας που θα χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε μια έντονη γεύση ντομάτας στο φαγητό μας θα είναι σαφώς μικρότερη.

Τί θα βρείτε στο νέο μας Blog

Στο νέο blog για βιολογικά προϊόντα του viologika.gr μπορείτε να διαβάσετε άρθρα της συντακτικής ομάδας που αναφέρονται σε ιδέες και επιστημονικά άρθρα που θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και πιο χαρούμενη. Μπορείτε, επίσης να γίνετε ενεργό μέλος αυτής της ομάδας, δίνοντας τα δικά σας άρθρα στο κοινό των βιολογικών προϊόντων.

Δείτε επίσης ...

Aquaponics, Ακουαπονική ή Ενυδρειοπονία
Ακουαπονική
Φυτά και ψάρια μαζί, σε μία καλλιέργεια με ύψιστη απόδοση και την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση νερού
Λαϊκές αγορές βιολογικών
Λαϊκές αγορές
Τα πιο φρέσκα και αγνά βιολογικά προϊόντα, απ' ευθείας από τον παραγωγό, δίπλα στην πόρτα μας
Βιολογικές ελιές, παραγωγή και συγκομιδή
Ελιά
Ο καρπός της, ιερός από την αρχαιότητα, καθόρισε αυτό που ο κόσμος γνωρίζει ως Μεσογειακή Διατροφή

Επιλέξαμε για εσάς

8 τρόποι για να μην την εγκαταλείψεις ποτέ

8 τρόποι για να μην την εγκαταλείψεις ποτέ

Blog | Γυμναστική, Άθληση

Και να που καταστρώσαμε άλλο ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα εξάσκησης (σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο) και ξεκινάμε με όρεξη και αυτοπεποίθηση. Κάτι όμως συμβαίνει από τη 2η, την 3η μέρα και τα πράγματα αλλάζουν ...

Image

Φύτεμα βιολογικής ντομάτας

Βιολογικά προϊόντα | Βιολογικά λαχανικά

Η βιολογική ντοματιά είναι φυτό απαιτητικό όσον αφορά στο χώμα και στη φροντίδα του φυτού. Η απουσία χημικών λιπασμάτων συνεπάγεται επιπλέον προσοχή και συνεχή παρακολούθηση σε όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης ...

Image

Καταστήματα βιολογικών

Καταστήματα βιολογικών

Πλέον τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων βρίσκονται και στις πιο απομακρυσμένες γειτονιές. Γίνονται όλο και μεγαλύτερα και προσφέρουν όλο και περισσότερα βιολογικά τρόφιμα, φρέσκα ή συσκευασμένα ...

Συνταγές βιολογικών