Το σώμα χρειάζεται βιταμίνη C για να βοηθήσει τα οστά, το δέρμα και τους μυς να αναπτυχθούν. Όσο περισσότερο μελετάται η βιταμίνη C, τόσο βελτιώνεται η κατανόησή για το πόσο σημαντική είναι για την προστασία της υγείας.

Βιολογικό κουνουπίδι
Λαχανικά

Βιολογικό κουνουπίδι

Το βιολογικό κουνουπίδι είναι λαχανικό μεγάλης θρεπτικής αξίας και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά στην Ελλάδα και αποτελεί ιδανική τροφή για τις περισσότερες δίαιτες.

Βιολογικό Αβοκάντο
Λαχανικά

Βιολογικό αβοκάντο

Το βιολογικό αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Χρησιμοποιείται, όμως, κυρίως ως λαχανικό ή συνοδευτικό γευμάτων. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Βιολογικό αγγούρι
Λαχανικά

Βιολογικό αγγούρι

Δροσερό, με ελάχιστες θερμίδες και υδατάνθρακες, το βιολογικό αγγούρι, εκτός από το αναζωογονητικό του άρωμα και την χαρακτηριστική γεύση του, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ και σε μέταλλα, απαραίτητα στον οργανισμό.

Βιολογικά κολοκύθια
Λαχανικά

Βιολογικά κολοκύθια

Τα βιολογικά κολοκύθια είναι από τις πλέον αγαπημένες επιλογές των καταναλωτών στις λαϊκές αγορές και τα καταστήματα βιολογικών. Το βρίσκουμε όλο τον χρόνο και μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχες σαλάτες και φαγητά φούρνου.

Βιολογικά κρεμμύδια
Λαχανικά

Βιολογικά κρεμμύδια

Τα βιολογικά κρεμμύδια, απαραίτητο συνοδευτικό της καλής Ελληνικής κουζίνας, είναι πλούσια σε βιοτίνη (βιταμίνη B7) που βοηθά στην μετατροπή κάποιων θρεπτικών ουσιών σε ενέργεια. Το βιολογικό κρεμμύδι συμβάλλει, παράλληλα, στην υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

Βιολογικό Λάχανο Μιλάνου (Kale)
Λαχανικά

Βιολογικό Λάχανο Μιλάνου (Kale)

Βρώσιμο και διακοσμητικό, το Λάχανο Μιλάνο, επίσης γνωστό και ως Kale, περιέχει Βιταμίνη Κ σε πολύ υψηλά επίπεδα, συμβάλλοντας στην διατήρηση καλής οστικής μάζας και στην σωστή λειτουργία καρδιάς και εγκεφάλου.

Βιολογικός μαϊντανός, καλλιέργεια και θρεπτική αξία
Βότανα, Αρωματικά

Βιολογικός μαϊντανός

Ο ταπεινός μαϊντανός χρησιμοποιείται ευρέως στην Ελληνική κουζίνα, σε μικρές ποσότητες και κυρίως για να διακοσμήσει τα πιάτα μας. Λίγοι, όμως, είναι αυτοί που γνωρίζουν την θρεπτική αξία του μαϊντανού. Πρόκειται για μία βόμβα βιταμινών, μετάλλων, λιποδιαλυτών και άλλων θρεπτικών συστατικών που τον καθιστούν ίσως το πλέον ωφέλιμο βότανο και αρωματικό στην διατροφή μας. Ο βιολογικός μαϊντανός, απαλλαγμένος από κάθε είδους χημικά πρόσθετα, είναι η καλύτερη επιλογή για καλή υγεία και σωστή διατροφή.

Βιολογική τσουκνίδα
Βότανα, Αρωματικά

Βιολογική τσουκνίδα

Το επιστημονικό όνομα της τσουκνίδας είναι Urtica dioica. Είναι φυτό αγγειόσπερμο δικοτυλήδονο και ανήκει στην οικογένεια των Κνιδοειδών (Urticaceae). Κάποιες ποικιλίες μπορούν να φτάσουν σε ύψος και τα 2 μέτρα.

Βιολογικές μπανάνες
Φρούτα

Βιολογικές μπανάνες

Η μπανανιά είναι ένα υπέροχο τροπικό φυτό (και όχι δέντρο παρά τον εμφανή «κορμό» του). Ευδοκιμεί σε θερμά και υγρά κλίματα. Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 8 μέτρα σε ύψος και οι καρποί του (οι μπανάνες) βγαίνουν σε συστάδες (και όχι μεμονωμένες) που μπορεί να περιέχουν μέχρι και 25 φρούτα.

Βιολογικές ντομάτες
Λαχανικά

Βιολογικές ντομάτες

Η ντομάτα είναι το σήμα κατατεθέν της παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής. Είναι εύγευστη και ταιριάζει με πολλά άλλα προϊόντα, δημιουργώντας νόστιμα και θρεπτικά πιάτα.

Βιολογικά πορτοκάλια
Φρούτα

Βιολογικά πορτοκάλια

Η πορτοκαλιά, δέντρο αειθαλές, ανήκει στην οικογένεια των Εσπεριδοειδών και καλλιεργείται σε εύκρατα κλίματα, εκεί όπου σπάνια σχηματίζεται παγετός. Το δέντρο φτάνει συνήθως τα 6 με 8 μέτρα σε ύψος με επιφανειακές κυρίως ρίζες. Πρόκειται για φυτό που πρωτοήρθε στην Ευρώπη μετά τον 10ο αιώνα και με τον χρόνο έγινε από τα σημαντικότερα φρούτα της Ευρωπαϊκής αλλά κυρίως της Μεσογειακής διατροφής.

Βιολογικά μήλα
Φρούτα

Βιολογικά μήλα

Η μηλιά (επιστημονική ονομασία Malus Communis) ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae) και είναι ίσως το πιο διαδεδομένο καρποφόρο δέντρο στον κόσμο. Οι ρίζες του δέντρου δεν φτάνουν σε μεγάλο βάθος. Οι καρποί της μηλιάς διαφέρουν σε μέγεθος, χρώμα και σχήμα, ανάλογα με την ποικιλία. Τα φύλα της είναι μεσαίου μεγέθους και λεία και έχουν σκούρο πράσινο χρώμα.

Βιολογικά μανταρίνια
Φρούτα

Βιολογικά μανταρίνια

Η μανταρινιά είναι δέντρο αειθαλές, ευδοκιμεί σε εύκρατα και υποτροπικά κλίματα και δεν αντέχει στον παγετό. Ανήκει στην συνομοταξία των αγγειοσπέρμων, στην ομοταξία των δικοτυλήδονων και το γένος Citrus. Η επιστημονική της ονομασία είναι Citrus reticulata. Τόσο το δέντρο όσο και ο καρπός του (το μανταρίνι) έχουν πολλές ομοιότητες με την πορτοκαλιά και τον καρπό της.

Βιολογικές Πατάτες
Λαχανικά

Βιολογικές πατάτες

Το επιστημονικό όνομα της πατάτας είναι Solanum tuberosum. Στην Ελλάδα είναι γνωστή και ως γεώμηλο. Είναι αγγειόσπερμο δικοτυλήδονο και ανήκει στην οικογένεια των Σολανιδών (Solanaceae).

Βιολογικά λεμόνια
Φρούτα

Βιολογικά λεμόνια

Η λεμονιά είναι δένδρο υβριδικό και αειθαλές. Προκύπτει από τη διασταύρωση κίτρου και lime (Citrus × limon). Στην πραγματικότητα, η καταγωγή της λεμονιάς μας είναι άγνωστη. Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, πιστεύεται ότι πρώτα καλλιεργήθηκε στην Ασία (Κίνα ή Ινδία) πριν από περίπου 2.500 χρόνια.

Βιολογικές πιπεριές
Λαχανικά

Βιολογικές πιπεριές

Οι πιπεριές μαζι με τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πατάτες ανήκουν στην οικογένεια στρυχνοειδών (Solanaceae). Η επιστημονική τους ονομασία είναι Capsicum annuum. Οι πιπεριές υπάρχουν σε ποικίλα χρώματα (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, μοβ, καφέ και μαύρο) και σε ποικιλία σχημάτων (σφαιρικό, κωνικό και μακρύ, τοματόμορφο).