Search
Close this search box.

Ρεβιθοσαλάτα

Ετοιμάστε νόστιμη, οικονομική και θρεπτική μεσογειακή σαλάτα με ντοματίνια, ρεβίθια, κρεμμύδι, μαρούλι και αγγούρι. Εύκολη συνταγή, ακόμα και για πρωτάρηδες της κουζίνας.

Μερίδες

4 άτομα

Προετοιμασία

20 λεπτά

Αναμονή

-

Εκτέλεση

60 λεπτά

Περιεχόμενα συνταγής
Καίτη Ψαρά
Η ζωή είναι ένα ταξίδι και τα ταξίδια είναι η ζωή μου… ταξίδια σε κάθε γωνιά της γης, γεμάτα πρωτόγνωρες εικόνες και γεύσεις.

Συνταγή για Ρεβιθοσαλάτα

Βασικά συστατικά

2 κούπες βιολογικά ρεβίθια
1 μεσαίο βιολογικό ξερό κρεμμύδι
2 βιολογικά φρέσκα κρεμμυδάκια
4 βιολογικά ντοματίνια
1/2 αγγούρι κομμένο σε φέτες (με την φλούδα)
3 φύλλα μαρούλι κατσαρό
Βιολογικό ελαιόλαδο

Προαιρετικά συστατικά

Φέτα βαρελίσια
4 κ. σ. βιολογική κάππαρη
4 βιολογικά αυγά, βρασμένα
Ξερή βιολογική ρίγανη
Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Χοντρό αλάτι

Προετοιμασία συνταγής

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για να μουλιάσουν (δεν χρειάζεται σόδα). Την επόμενη μέρα, χύνουμε το νερό αυτό και βράζουμε τα ρεβίθια στη χύτρα (με αλατισμένο νερό) για 1 περίπου ώρα.

Μισή ώρα πριν από το φαγητό, πλένουμε καλά, στραγγίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Παράλληλα, βράζουμε και καθαρίζουμε τα αυγά.

Εξοπλισμός

Χύτρα (για το βράσιμο των ρεβιθιών)
1 μαχαίρι
1 μπολ
Επιφάνεια κοπής
2 κουτάλες για το ανακάτεμα των υλικών (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Όταν βράσουν τα ρεβίθια τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τα τα ντοματίνια, το μαρούλι, τα κομμένα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και την κάππαρη. Ρίχνουμε την φέτα, το αλάτι (κατά προτίμηση ανθό αλατιού), το πιπέρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τα αυγά σε 4 κομμάτια το καθένα και τα τοποθετούμε από πάνω. Ρίχνουμε πάνω από τα αυγά λίγο ακόμα ελαιόλαδο, αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι. Αν βάλουμε αρκετή κάπαρη, μπορούμε να παραλείψουμε το αλάτι.

Τρώγεται ζεστή και κρύα. Ιδανική και για το καλοκαίρι που γίνεται κάπως δύσκολο να φάμε τα όσπρια σε μορφή σούπας.

Ρεβιθοσαλάτα

Ρεβιθοσαλάτα, θρεπτική αξία συνταγής

Εδώ, δεν έχουμε μόνο τα καλά του όσπριου αλλά και τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά όλων των λαχανικών που θα προσθέσουμε. Και, επειδή όλα αυτά είναι ωμά, η λήψη βιταμινών γίνεται στο μέγιστο.

Παραλλαγές

1. Μπορούμε να την κάνουμε ακόμα πιο πλούσια προσθέτοντας περισσότερα λαχανικά όπως ρόκα, σπανάκι ...
2. Για το καλοκαίρι, μπορούμε να προσθέσουμε παστή σαρδέλα και να την απολαύσουμε με λίγο ούζο.
3. Είναι η ιδανική λύση για να καταναλώσουμε περισεύματα της προηγούμενης μέρας όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό . Απλά τα προσθέτουμε στη σαλάτα ψιλοκομμένα και έχουμε ένα υπέροχο και θρεπτικότατο γεύμα.

Tips

1. Διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 μέρες, αν δεν προσθέσετε αλάτι και ελαιόλαδο.

Κατάλληλο για διατροφή

Καίτη Ψαρά
Η ζωή είναι ένα ταξίδι και τα ταξίδια είναι η ζωή μου… ταξίδια σε κάθε γωνιά της γης, γεμάτα πρωτόγνωρες εικόνες και γεύσεις.