Search
Close this search box.

Βιολογικά προϊόντα Κόρινθος

Βρες στην περιοχή Κόρινθος καταστήματα βιολογικών, φυτώρια, εστιατόρια και λαϊκές αγορές βιολογικών

Επιχείρηση
No data was found

Βιολογικά Προϊόντα στην Κόρινθο

Μιλώντας για βιολογικά προϊόντα Κορίνθου, σίγουρα θα πρέπει να αναφερθούμε στη γνωστή σε όλους κορινθιακή σταφίδα. Η Κόρινθος όμως φημίζεται εξίσου για τη μεγάλη παραγωγή της σε κρασί, γαλακτοκομικά προϊόντα και τα βιολογικά παράγωγά τους, φρούτα, λαχανικά, αρωματικά φυτά και θεραπευτικά βότανα. Από τη βιολογική παραγωγή της Κορίνθου δεν λείπει το λάδι και η ελιά, με τα επίσης βιολογικά προϊόντα που παράγονται από αυτά (σαπούνια και άλλα καλλυντικά) και, τέλος, οι υπέροχοι ξηροί καρποί Κορινθίας.

Η Κόρινθος, πόλη και σημαντικό λιμάνι της Πελοποννήσου, είναι πρωτεύουσα του Νομού Κορινθίας και έδρα του Δήμου Κορινθίας. Παραθαλάσσια και με χαμηλό υψόμετρο, έχει ένα ήπιο μεσογειακό κλίμα που ευνοεί ιδιαίτερα την καλλιέργεια αμπελώνων.

Στο τέρμα του Ισθμού της Κορίνθου, με μία μόνο στενή λωρίδα γης, ενώνει την Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο. Λεχαίο, Εξαμίλια και Ξυλοκέριζα οι βασικές περιοχές που την περιστοιχίζουν, μετά την μεταφορά της πόλης εδώ, όταν ο σεισμός του 1858 κατέστρεψε την παλιά πόλη στους πρόποδες του Ακροκορίνθου. Νότια της πόλης απλώνεται ο Συνοικισμός ή αλλιώς Ιωνία, περιοχή που δημιούργησαν οι πρόσφυγες από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Έξω από την πόλη, στη λεγόμενη ορεινή Κορινθία, βρίσκουμε πολλά χωριουδάκια με τοπικές βιολογικές παραγωγές και βοσκοτόπια -τα βοσκοτόπια της Ζήρειας για παράδειγμα φημίζονται για το άριστης ποιότητας γάλα.  Το εμπορικό κέντρο της πόλης βρίσκεται στην Εθνικής Αντιστάσεως, την κεντρική λεωφόρο της πόλης της Κορίνθου, η οποία και οδηγεί στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου όπου και βρίσκεται το γνωστό άγαλμα του Πήγασου. Οι ντόπιοι αποκαλούν την περιοχή και Φλοίσβο.

Στην παραλία Καλάμια κάτοικοι και επισκέπτες απολαμβάνουν μια οργανωμένη παραλία και πλήθος από εστιατόρια που προσφέρουν γνήσιες γεύσεις της περιοχής, νόστιμα και υγιεινά γεύματα, για την Παρασκευή των οποίων χρησιμοποιείται κατά κόρον η  ντόπια βιολογική παραγωγή της Κορίνθου.

Παραγωγή βιολογικών στην Κόρινθο

Το ιδιαίτερα ήπιο κλίμα της Κορίνθου είναι το κατάλληλο για την καλλιέργεια πολλών προϊόντων και οι ντόπιοι βιοκαλλιεργητές δεν θα μπορούσαν να το αφήσουν ανεκμετάλλευτο. Μεγάλη ποικιλία βιολογικών προϊόντων παράγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, ενώ σχεδόν κάθε γειτονιά της κεντρικής πόλης, προσφέρει, σε κατοίκους και επισκέπτες,  τοπικά προϊόντα βιολογικής παραγωγής.

Καταστήματα βιολογικών προϊόντων, super market, μπακάλικα και λαϊκές αγορές μπορούν να προμηθεύσουν τον ενδιαφερόμενο με ποικίλα προϊόντα τοπικής βιολογικής παραγωγής. Επίσης, όποιος έχει πρόσβαση το διαδίκτυο μπορεί εύκολα να βρει σε κάποιο, από τα πολλά πλέον, ηλεκτρονικό κατάστημα προϊοντα των βιοκαλλιεργητών της περιοχής, να παραγγείλει εξ αποστάσεως και να αποκτήσει όποιο από τα βιολογικά προϊόντα  Κορίνθου χρειάζεται για το καθημερινό του τραπέζι, αλλά και την προσωπική του περιποίηση.

Προϊόντα Κορίνθου

Η Κόρινθος είναι ξακουστή για την παραγωγή κρασιού και σταφίδας. Πλήθος αμπελώνων απλώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, δίνοντας στην πόλη τον «μαύρο χρυσό» όπως ονόμαζαν παλιότερα οι Έλληνες τη σταφίδα, προϊόν για το οποίο οι Κορίνθιοι παραμένουν ιδιαίτερα περήφανοι για τις ποσότητες παραγωγής και εξαγωγής που πραγματοποιούν. Η βιολογική σταφίδα αποτελεί πραγματικό δώρο για τη διατροφή του ανθρώπου αφού βρίθει ευεργετικών ιδιοτήτων.

Στην βιολογική παραγωγή της Κορίνθου συμπεριλαμβάνονται:

  • Βιολογικό ελαιόλαδο και ελιές εξαιρετικής γεύσης
  • «Μαύρος Χρυσός», η γνωστή σε όλους κορινθιακή σταφίδα
  • Βιολογικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα (γάλα, βούτυρο και γιαούρτι, φέτα, γραβιέρα, ζηρενοτύρι, κά)
  • Φρούτα και Λαχανικά.
  • Αρωματικά και Ιαματικά Βότανα
  • Σαπούνια και άλλα βιολογικά καλλυντικά
  • Υπέροχα παραδοσιακά ζυμαρικά, φτιαγμένα από εκλεκτά βιολογικά προϊόντα (χυλοπίτες, κριθαράκι, λαζάντια, κά)
  • Ποικίλα είδη κρασιού για κάθε γούστο
  • Ξηροί καρποί βιολογικής παραγωγής, απαραίτητοι για την καθημερινή ενδυνάμωση του οργανισμού, λόγω των καλών λιπαρών και βιταμινών που περιέχουν

Καταστήματα βιολογικών στην Κόρινθο

Στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου, ο κάτοικος και ο επισκέπτης της περιοχής βρίσκει εύκολα καταστήματα βιολογικών ειδών, σούπερ μάρκετ, αλλά και λαϊκές αγορές ντόπιων παραγωγών, που προσφέρουν εξαιρετικής ποιότητας και μεγάλης ποικιλίας βιολογικά προϊόντα. Και τα μαγειρεία και εστιατόρια της περιοχής προμηθεύονται τις πρώτες ύλες τους από  αυτή την παραγωγή.

Πλέον των φυσικών καταστημάτων, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφτεί κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) για την κάλυψη των αναγκών του βιολογικά προϊόντα, κάνοντας την επαφή του με τους ίδιους τους βιοκαλλιεργητές, γεωργούς και κτηνοτρόφους της Κορίνθου, εύκολη υπόθεση. Τα προϊόντα προσφέρονται σε λογικές τιμές, λιανική, αλλά και χονδρική πώληση, ενώ γίνονται δεκτές όλες οι ηλεκτρονικές πληρωμές.

Η παραγωγή της Κορίνθου έτσι φτάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ο καθένας έχει πλέον δυνατότητα να απολαύσει  λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά, κρασί, σταφίδα, αλλά και πουλερικά και κρέατα που τρέφονται με την τοπική βιολογική παραγωγή.