Search
Close this search box.

Βιολογικά προϊόντα Πάτρα

Βρες στην περιοχή Πάτρα καταστήματα βιολογικών, φυτώρια, εστιατόρια και λαϊκές αγορές βιολογικών

Επιχείρηση
No data was found

Η Πάτρα, ως η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου, αποτελεί μία από τις σημαντικές ελληνικές περιοχές στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων. Μία παραγωγή η οποία μέσω των οδικών και θαλάσσιων δρόμων φτάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, και όχι μόνο. Κρασί, ελαιόλαδο, λαχανικά και φρούτα, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα όλα βιολογικής παραγωγής, καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες μας σε υγιεινή διατροφή.

Οι ντόπιοι βιοκαλλιεργητές, γεωργοί και κτηνοτρόφοι χρησιμοποιούν βιολογικά λιπάσματα και ζωοτροφές κατάλληλες για βιολογικές εκτροφής. Τα τοπικά βιολογικά προϊόντα είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα.

Η Πάτρα, με μεσογειακό κλίμα, με υγρούς και ήπιους χειμώνες και ξηρά και ζεστά καλοκαίρια, εκμεταλλεύεται τον Γλαύκο και τα νερά του για την άρδευση των περιβολιών που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της. Ο Χάραδρος, ο Μείλιχος και ο Διακονιάρης χαρίζουν στην ευρύτερη περιοχή πλούσια βιοποικιλότητα. Η Πάτρα συνδυάζει τη θάλασσα, το Παναχαϊκό όρος και τα τρεχούμενα νερά των ποταμών που την περιβάλλουν, ένα φυσικό περιβάλλον που βοηθάει πλήρως την ανάπτυξη γεωργικών και κτηνοτροφικών ασχολιών.

Βιολογική Παραγωγή στην Πάτρα

Στην βιολογική παραγωγή της Πάτρας μπορούμε να βρούμε:

  • Ελιές και ελαιόλαδο
  • Σταφύλια και παράγωγά τους. Το κρασί της περιοχής είναι εξαιρετικό και οι πιο διάσημες ποικιλίες του είναι η Μαυροδάφνη Πατρών, το Μοσχάτο Ρίου (γλυκό και ιδιαίτερα αρωματικό) και ο Ροδίτης. Το ούζο που παράγεται εδώ αποτελείται κατά ένα (μικρό) μέρος από απόσταξη σταφυλιών ενώ τα υπόλοιπο μέρος τους είναι μίγμα αλκοόλης, νερού και αρωματικών, κυρίως γλυκάνισο.
  • Βιολογικά λαχανικά, φρούτα και οπωροκηπευτικά.
  • Κρέας, κοτόπουλα και άλλα πουλερικά, αυγά και διάφορα προϊόντα κρέατος (λουκάνικα, αλλαντικά κλπ)
  • Γάλα και άλλα βιολογικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα. Στην παραγωγή της ευρύτερης περιοχής ανήκει η γνωστή σε όλους Φέτα Καλαβρύτων.
  • Μέλι διαφόρων ειδών, βασιλικός πολτός και άλλα προϊόντα μέλισσας
  • Δημητριακά και όσπρια
  • Μπαχαρικά, μυρωδικά και θεραπευτικά βότανα. Από το εκχύλισμα διαφόρων μπαχαρικών και κυρίως της κανέλας και του γαρύφαλλου, συνδυασμό με άλλες αρωματικές ύλες, όπως φύλλα και καρποί νεραντζιάς και κίτρου, παράγεται εδώ ένα παραδοσιακό λικέρ, η ονομαστή Τεντούρα, την οποία παλιά οι πατρινοί ονόμαζαν μοσχοβολήθρα (λόγω του αρώματός της) και η οποία είναι ιδιαίτερα χωνευτική ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αρωματικό άλλων ποτών, καφέ, γλυκών και φαγητών.
  • Ποικιλία ξηρών καρπών
  • Βιολογικά σαπούνια, καλλυντικά και είδη μακιγιάζ, τα οποία έχουν ως βασικές πρώτες ύλες προϊόντα της τοπικής παραγωγής (γάλα, λάδι, μέλι)

Καταστήματα βιολογικών ειδών στην Πάτρα

Το αστικό κέντρο της Πάτρα, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας, είναι ταυτόχρονα ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, όπου βρίσκουμε καταστήματα κάθε είδους. Τα σούπερ μάρκετ, τα λοιπά καταστήματα τροφίμων και τα καταστήματα βιολογικών ειδών, τα μπακάλικα και τα μανάβικα, οι λαϊκές αγορές της πόλης και των γύρω μικρότερων περιοχών και συνοικιών, τα κρεοπωλεία είναι εδώ για να καλύψουν κάθε ανάγκη των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης σε είδη από την ντόπια βιολογική παραγωγή.

Τα εστιατόρια και τα μεζεδοπωλεία της πόλης βάζουν στο πιάτο μας νόστιμα εδέσματα, φτιαγμένα από βιολογικά προϊόντα της Πάτρας, προσφέροντάς μας όλα τα οφέλη της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Η βιολογική παραγωγή της Πάτρας, μπορεί επίσης να έρθει σπίτι μας μέσω ηλεκτρονικής αγοράς. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα βιολογικών προϊόντων έχουν εντάξει στις λίστες τους όλα τα προϊόντα που μπορεί να επιθυμήσουμε για το καθημερινό μας τραπέζι και  αναλαμβάνουν να τα φέρουν στην πόρτα μας, εύκολα και γρήγορα. Στις σελίδες των eshops, εκτός από τις λίστες των φυσικών καταστημάτων και τους χάρτες που μας οδηγούν σε αυτά,  βρίσκουμε όλα τα είδη σε λιανική ή χονδρική πώληση. Έτσι, χωρίς κόπο, μπορούμε να επιλέξουμε τα είδη που θέλουμε, να εκμεταλλευτούμε εκπτώσεις και προσφορές να πληρώσουμε  online (ηλεκτρονικά), και με λίγα μόνο «κλικ» να παραλάβουμε στο σπίτι μας.