Search
Close this search box.

Βιολογικά προϊόντα Βέροια

Βρες στην περιοχή Βέροια καταστήματα βιολογικών, φυτώρια, εστιατόρια και λαϊκές αγορές βιολογικών

Επιχείρηση
No data was found

Στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η Βέροια είναι γνωστή για τα βιολογικά της προϊόντα. Το φυσικό τοπίο της Βέροιας συνδυάζει το πλούσιο σε βλάστηση βουνό, το Βέρμιο, με τη μεγάλη ποσότητα υδάτινων πόρων, καθώς τον νομό Ημαθίας, όπου ανήκει και η εν λόγω πόλη, διασχίζει ο μεγαλύτερος ελληνικός ποταμός, ο Αλιάκμονας, αλλά και λόγω των πολλών πηγών που υπάρχουν εδώ.

Την καταπράσινη Βέροια «ποτίζει» φυσικά ο Τριπόταμος.  Η εύφορη γη της Βέροιας, παράγει σχεδόν τα πάντα και οι ντόπιοι βιοκαλλιεργητές, γεωργοί και κτηνοτρόφοι την εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι συνοικίες («μαχαλάδες») της Βέροιας, χριστιανικές, εβραϊκές και μουσουλμανικές, συνθέτουν ένα πολύχρωμο αστικό τοπίο. Η Μπαρμπούτα με τα περίφημα «σαχνισιά» και η Κυπριώτισσα με τα καλνερίμια και τα στενά σοκάκια αξίζουν μία βόλτα όχι μόνο για να θαυμάσουμε το διαφορετικό αρχιτεκτονικό στυλ τους αλλά και για τα παραδοσιακά καταστήματα που στεγάζονται σε διατηρητέα κτήρια των περιοχών αυτών.

 

Βιολογική Παραγωγή στην Βέροια

Η βιολογική παραγωγή της Βέροιας περιλαμβάνει προϊόντα ελιάς, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα, όσπρια, λαχανικά και κηπευτικά. Γεωργοί και κτηνοτρόφοι της περιοχής ακολουθούν πιστά της επιταγές της βιολογικής καλλιέργειας, χρησιμοποιούν πιστοποιημένα λιπάσματα και ειδική διατροφή στα ζώα τους, ώστε να προσφέρουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Βέροιας προϊόντα ελεγμένα και πιστοποιημένα.

Στην Βέροια βρίσκουμε

  • Ελιά και λάδι βιολογικής καλλιέργειας και, φυσικά, πολλά προϊόντα που έχουν ως βάση το ελαιόλαδο (σαπούνια και άλλα καλλυντικά)
  • Κρέατα και πουλερικά βιολογικής εκτροφής
  • Γαλακτοκομικά και αυγά βιολογικής προέλευσης. Γάλα, διάφορα είδη τυριών, φέτα και μπάτζος, βούτυρο
  • Φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας, σε μεγάλη ποικιλία, εποχής αλλά και θερμοκηπίου
  • Βότανα και αρωματικά φυτά
  • Όσπρια. Γνωστοί μεζέδες της τοπικής κουζίνας έχουν ως βάση τους την τοπική παραγωγή φασολιών, όπως ο φασουλοταβάς
  • Κρασί και εύγευστο τσίπουρο

Καταστήματα βιολογικών στην Βέροια

Οι πολλές ταβέρνες, εστιατόρια και μεζεδοπωλεία στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας βασίζουν την παρασκευή των εδεσμάτων που προσφέρουν στους πελάτες τους, στην τοπική παραγωγή βιολογικών προϊόντων. Φασουλονταβάς, Βλάχικη Τσουκνιδόπιτα, Σπανακόπιτες, Νόστιμες σαλάτες, Μπάτσος σαγανάκι, Χοιρινή τηγανιά και μπριζολάκια, νόστιμες συνταγές, με βάση τα βιολογικά προϊόντα Βέροιας.

Όσοι θέλουν να γευτούν την τοπική παραγωγή, μια βόλτα στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων της πόλης και των γύρω συνοικιών, στα σούπερ μάρκετ, στα μπακάλικα και μανάβικα της Βέροιας, μπορεί να μας φέρει σε επαφή με την μεγάλη ποικιλία βιολογικών προϊόντων που προσφέρεται εδώ. Επίσης, οι βιοκαλλιεργητές της περιοχής φροντίζουν να «εκθέτουν» την αρίστης ποιότητας παραγωγή τους στις κατά τόπους λαϊκές αγορές.

Η βιολογική παραγωγή της Βέροιας είναι διαθέσιμη, εκτός των ποικίλων ειδών μαγαζιά που βρίσκουμε εντός της πόλης και γύρω από αυτήν,  σε ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης βιολογικών προϊόντων και ειδών βιολογικής προέλευσης. Μέσω των ιστοσελίδων μπορούμε να βρούμε όλα τα προϊόντα που χρειαζόμαστε, τα οποία προσφέρονται για λιανική ή χονδρική πώληση.

Μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων ερχόμαστε σε «επαφή» με τους βιοκαλλιεργητές και κτηνοτρόφους της περιοχής της Βέροιας, επιλέγουμε και παραγγέλνουμε, μέσα από μια λίστα με τα πλέον υγιεινά προϊόντα. Η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής κάνει εφικτή την παραγγελία από κάθε σημείο της χώρας (και όχι μόνο), ενώ προσφέρονται ειδικές τιμές και εκπτώσεις. Μέσω των eshops, οποιοδήποτε ελεγμένο και πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν μπορεί να φτάσει στην πόρτα μας, με χαμηλό κόστος, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, και σε συσκευασίες ειδικές για τη μεταφορά τροφίμων.