Search
Close this search box.

Βιολογικά προϊόντα Θεσσαλονίκη

Βρες στην περιοχή Θεσσαλονίκη καταστήματα βιολογικών, φυτώρια, εστιατόρια και λαϊκές αγορές βιολογικών

Επιχείρηση
No data was found

Βρείτε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και βιολογικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη με αναζήτηση από δυναμικό χάρτη. Εύκολη και γρήγορη αναζήτηση βιολογικών προϊόντων Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και συμπρωτεύουσα, καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής βιολογικής παραγωγής. Η γεωγραφική της θέση της χαρίζει τη δυνατότητα να καλλιεργεί, να παράγει και να εμπορεύεται κάθε είδος βιολογικής καλλιέργειας και επεξεργασίας.

Περιτριγυρισμένη από το δάσος του Σέιχ Σου από τη μία μεριά και σημαντικό λιμάνι στο Θερμαϊκό κόλπο από την άλλη, με τον Χορτιάτη από τη μία μεριά και την πεδιάδα της Θεσσαλονίκης από την άλλη, με τέσσερα ποτάμια (τον Αξιό, τον Λουδία και τον Εχέδωρο και τον Αλιάκμονα) να της προσφέρουν τα νερά τους, δεν υπάρχει τίποτα που να λείπει από το φυσικό τοπίο της Θεσσαλονίκης και οι ντόπιοι βιοκαλλιεργητές και κτηνοτρόφοι εκμεταλλεύονται πλήρως όσα απλόχερα τους χαρίζει αυτή η γη.

Οι βιοκαλλιεργητές της Θεσσαλονίκης φροντίζουν να επιλέγουν λιπάσματα κατάλληλα για βιολογική καλλιέργεια και οι εκτροφείς ζώων κατάλληλες ζωοτροφές, και με τον τρόπο αυτό μεγάλο μέρος της παραγωγής σε προϊόντα γης και κρέατος είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα βιολογικά.

Βιολογική Παραγωγή της Θεσσαλονίκης

Αν θέλαμε να δούμε αναλυτικά τι παράγει βιολογικά η Θεσσαλονίκη, ίσως να μη βρίσκαμε κάτι που να έπρεπε να μην το περιλάβουμε σε αυτή τη λίστα:

 • Βιολογικές ελιές και ελαιόλαδο
 • Βιολογικό κρέας, πουλερικά, κοτόπουλα και αυγά
 • Προϊόντα κρέατος βιολογικής επεξεργασίας (λουκάνικά, αλλαντικά κλπ)
 • Κρασί σε πολλές ποικιλίες και ξίδι
 • Βιολογικά λαχανικά και φρούτα. Εξαιρετικά είναι τα κεράσια της Όσσας, που διακρίνονται από μεγάλο μέγεθος και το έντονα βαθύ χρώμα τους. Επίσης ιδιαίτερα σημαντική είναι η παραγωγή ροδιών και προϊόντων μεταποίησής τους
 • Κηπευτικά που καλλιεργούνται κυρίως στις περιοχές των Βασιλικών και του Λαγκαδά
 • Βιολογικά όσπρια. Ξεχωρίζουν τα φασόλια της Αρεθούσας
 • Βιολογικό γάλα, βούτυρο και λοιπά τυροκομικά προϊόντα. Φημισμένο είναι το υπέροχα γευστικό κασέρι Σοχού όπως και το γιαούρτι Δορκάδος. Οι περισσότεροι τύποι τυροκομικών παράγονται βιολογικά στις περιοχές Λαγκαδά και Βόλβη.
 • Βιολογικό μέλι διαφόρων τύπων και υποπροϊόντα μελιού
 • Σιτάρι, άλλα δημητριακά και ρύζι. Ειδική μνεία αξίζει στο ρύζι που παράγεται στους ορυζώνες της Χαλάστρας και είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας.
 • Ξηροί καρπούς, βότανα και μπαχαρικά.
 • Παραδοσιακά ζυμαρικά, μαρμελάδες, λικέρ και γλυκά φτιαγμένα από τα βιολογική παραγωγή της περιοχής. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφερθούμε στα γνωστά σε όλους κουλούρια, την μπουγάτσα και τα τρίγωνα Πανοράματος για την παρασκευή των οποίων τα καταστήματα χρησιμοποιούν υλικά της τοπικής βιολογικής παραγωγής.
 • Σαπούνια και λοιπά καλλυντικά προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος αποκλειστικά με φυσικά υλικά, βασισμένα στη βιολογική παραγωγή προϊόντων και την επεξεργασία τους.

Καταστήματα βιολογικών ειδών στη Θεσσαλονίκη

Το αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης φημίζεται για την πολυποίκιλη και πάντα ενημερωμένη αγορά του για βιολογικά προϊόντα κάθε είδους. Ειδικά όσον αφορά το βιολογικό προϊόν, πολλά καταστήματα βιολογικών τροφίμων, super market, μπακάλικα και μανάβικα, λαϊκές αγορές και κρεοπωλεία, αναλαμβάνουν να μας προσφέρουν όλα όσα παράγει η γη της Θεσσαλονίκης. Επίσης, ως η μεγαλύτερη πόλη της βορείου Ελλάδος και ως σημαντικό λιμάνι, η Θεσσαλονίκη έχει πρόσβαση στην βιολογική παραγωγή και όλης της γύρω της περιοχής. Έτσι, τα καταστήματα που πωλούν βιολογικά προϊόντα διατροφής και περιποίησης έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία.

Η τουριστική ζωή της Θεσσαλονίκης είναι αρκετά έντονη, και οι ντόπιοι μάγειρες και σεφ επιλέγουν, για τα πιάτα που μας προσφέρουν τα εστιατόρια, μαγειρεία και μεζεδοπωλεία της πόλης (αλλά και των μικρότερων συνοικιών), τα καλύτερα από την ντόπια βιολογική καλλιέργεια.

Αν η πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη μας φαίνεται δύσκολη, ένα δίκτυο καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου αναλαμβάνει να φέρει τη βιολογική παραγωγή της Θεσσαλονίκης στην πόρτα μας. Όλα τα προϊόντα βρίσκονται εδώ, με φωτογραφίες, στοιχεία των καλλιεργητών και του είδους της καλλιέργειας που επιλέχθηκε, πληροφορίες για τα φυσικά καταστήματα όπου μπορούμε να επισκεφτούμε ακολουθώντας τους χάρτες που περιλαμβάνονται στα σάιτς. Στην περίπτωση επιλογής ηλεκτρονικής αγοράς, όλα γίνονται εύκολα και γρήγορα. Μπορούμε να αγοράσουμε λιανική ή χονδρική, επιλέγουμε τα προϊόντα που επιθυμούμε, εκμεταλλευόμαστε εκπτώσεις και προσφορές που προσφέρονται, δηλώνουμε τόπο παράδοσης,  πληρώσουμε ηλεκτρονικά και παραλαμβάνουμε σίγουρα και με ασφάλεια. Τα προϊόντα βιολογικής παραγωγής της Θεσσαλονίκης θα φτάσουν σύντομα στην πόρτα μας και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της καθημερινής μας διατροφής.