Search
Close this search box.

Βιολογικά προϊόντα Σέρρες

Βρες στην περιοχή Σέρρες καταστήματα βιολογικών, φυτώρια, εστιατόρια και λαϊκές αγορές βιολογικών

Επιχείρηση
Φυτώριο
Παύλου Μελά 26, Σέρρες 621 23

Οι Σέρρες, αν και κατά κύριο λόγο μπορούν να χαρακτηριστούν αστική πόλη, έχουν μία αξιόλογη παραγωγή βιολογικών προϊόντων. Στην τοπική παραγωγή βρίσκουμε γαλακτοκομικά προϊόντα, σταφύλια, κρασί και ούζο, κρέατα και πουλερικά βιολογικής εκτροφής, φρούτα και λαχανικά, ενώ σημαντική για την περιοχή είναι η παραγωγή ζάχαρης.

Οι Σέρρες είναι πόλη της κεντρικής Μακεδονίας και έδρα ομώνυμου δήμου. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας και περιλαμβάνει τους οικισμούς των Σερρών, του Αγίου Ιωάννη, του Ξηρότοπου, το Κάτων Μετόχι, το Χιονοχώρι, τον Ελαιώνα, τον Κρίνο, τη Χρυσοπηγή και την Οινούσα.

Στις Σέρρες συνδυάζονται τα μεγάλα υψόμετρα του βόρειου μέρους με τους πολλούς χειμάρρους και την πεδιάδα του Στρυμόνα στο νότιο μέρος. Έτσι το ξηρό,  κατά κύριο λόγο κλίμα, το οποίο κατά  τους χειμερινούς μήνες χαρακτηρίζεται υπόυγρο, λόγω του πλεονάσματος βρόχινων νερών, ευνοεί την δημιουργία ποικιλίας στην τοπική παραγωγή.

Γεωργοί, βιοκαλλιεργητές και κτηνοτρόφοι εμπιστεύονται την ανάπτυξη της παραγωγής τους σε ειδικά για βιολογική παραγωγή λιπάσματα και αντίστοιχα ζωοτροφές κατάλληλες για βιολογική εκτροφή.

Βιολογική Παραγωγή των Σερρών

Οι Σέρρες είναι μια πυκνοκατοικημένη πόλη, με ελάχιστο χώρο πρασίνου εντός της πόλης, και η κύρια επαγγελματική απασχόληση των κατοίκων της ανήκει στον τριτογενή παράγοντα. Παρόλα αυτά ένα μέρος του πληθυσμού ασχολείται αποκλειστικά με  τη βιολογική παραγωγή προϊόντων γης και ζωικής προέλευσης. Έτσι, στη βιολογική παραγωγή των Σερρών βρίσκουμε:

 • Γάλα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα
 • Βιολογική παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου
 • Βιολογικό μέλι και λοιπά προϊόντα μελισσουργίας.
 • Φρούτα πολλών ειδών, οπωροκηπευτικά και λοιπά λαχανικά, εποχής και θερμοκηπίου, για την καλλιέργεια των οποίων χρησιμοποιούνται φυσικά λιπάσματα κατάλληλα για βιοκαλλιέργειες
 • Αλεύρι και όσπρια
 • Πουλερικά βιολογικής εκτροφής και αυγά
 • Ποικίλων ειδών φρέσκα κρέατα. Σημαντική είναι η ποσότητα των βουβαλιών που εκτρέφονται εδώ, σε φυσικό περιβάλλον και προσφέρουν στην τοπική παραγωγή μεγάλη ποσότητα βουβαλίσιου κρέατος και το ιδιαίτερο γάλα τους
 • Αλλαντικά φτιαγμένα από την ντόπια παραγωγή κρέατος
 • Κρασί και Ούζο πλούσια σε άρωμα και γεύση
 • Βότανα, φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά και υπερτροφές. Σημαντική καλλιέργεια της περιοχής θεωρείται αυτή της σπιρουλίνας, του γνωστού πλέον σε όλους φυκιού, το οποίο προσφέρει ενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό και ενισχύει την άμυνά του απέναντι σε ιούς και άλλες ασθένειες.
 • Βιολογικής προέλευσης σαπούνια και καλλυντικά

 

Καταστήματα βιολογικών προϊόντων στις Σέρρες

Στο κέντρο των Σερρών βρίσκουμε πλήθος καταστημάτων τροφίμων, super market, κρεοπωλεία, μανάβικα και καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Επίσης, ανά γειτονιά γίνονται και υπαίθριες λαϊκές αγορές, όπου μπορούμε να βρούμε την τοπική παραγωγή. Βιοκαλλιεργητές, γεωργοί και κτηνοτρόφοι των Σερρών φροντίζουν ώστε η παραγωγή τους να είναι ελεγμένη και πιστοποιημένη, και να φτάνει στο τραπέζι μας στις καλύτερες δυνατές τιμές, προσφέροντας ποικιλία και νοστιμιά στην καθημερινή μας διατροφή. Τα εστιατόρια και μαγειρεία της περιοχής χρησιμοποιούν την τοπική βιολογική παραγωγή για να φτιάξουν εκλεκτά και υγιεινά πιάτα.

Την βιολογική παραγωγή των Σερρών μπορούμε ακόμα να βρούμε μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. Πολλά eshops αναλαμβάνουν να μας παρουσιάσουν στις λίστες των προϊόντων τους, όλη την ποικιλία της σερραϊκής βιολογικής παραγωγής. Εύκολα, γρήγορα και απλά, επιλέγουμε τα τρόφιμα και τα λοιπά προϊόντα που χρειαζόμαστε, αγοράζουμε είτε λιανικώς είτε χονδρικώς και πληρώνουμε ηλεκτρονικά. Με λίγα απλά «βήματα», έχουμε τη δυνατότητα να παραγγείλουμε, να παραλάβουμε στην πόρτα μας και να γευτούμε πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε καθημερινά.