Search
Close this search box.

Βιολογικά προϊόντα Ρόδος

Βρες στην περιοχή Ρόδος καταστήματα βιολογικών, φυτώρια, εστιατόρια και λαϊκές αγορές βιολογικών

Επιχείρηση
No data was found

Όταν αναφερόμαστε σε βιολογικά προϊόντα Ρόδου, μιλάμε κυρίως για ελιές και ελαιόλαδο, τα υπέροχα κρασιά της, τα φημισμένα σύκα και φυσικά το θυμαρίσιο μέλι που παράγονται εδώ. Από την βιολογική παραγωγή της Ρόδου δεν λείπουν τα κηπευτικά, εσπεριδοειδή, αρωματικά φυτά, γαλακτοκομικά και τυροκομικά.

Η Ρόδος, το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, βρέχεται από το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η ακτογραμμή των εκατοντάδων χιλιομέτρων από τη μία μεριά και η πλούσια ιστορική και πολιτισμική της κληρονομιά κάνουν τη Ρόδο ενδιαφέροντα προορισμό για τον ταξιδιώτη.

Στη Ρόδο, το πράσινο τοπίο των Δωδεκανήσων συνδυάζεται με την (ημι)αστική πόλη και τα αραιοκατοικημένα χωριά. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η πόλη της Ρόδου, παγκοσμίως γνωστή για τη μεσαιωνική πόλη που περικλείει. Αρχάγγελος,  Κρεμαστή, Αφάντου, Παστίδα, Κοσκινού, Παραδείσι, Καλυθιές, Φαληράκι, Σορωνή, Λάρδος, Λίνδος, Μαριτσά, Μανδράκι, Τσαμπίκα, Κρητηνία, Λαέρμα, Έμπωνας Ιαλυσσός, μικρές ή μεγαλύτερες πόλεις και χωριά σκορπισμένα στην μεγάλη έκταση του νησιού, κάθε μία και καθένα με την ομορφιά του και φυσικά την τοπική παραγωγή στα αξιόλογα προϊόντα του νησιού.

Παραγωγή βιολογικών στην Ρόδο

Η Ελλάδα φημίζεται για τον μεσογειακό ήλιο και το ημιορεινό έδαφος  που ευνοούν τις συνθήκες καλλιέργειας υγιεινών προϊόντων. Στη Ρόδο, η καλλιέργεια και η παραγωγή βιολογικών τροφίμων είναι αξιοσημείωτη.

Κάθε μεγάλη ή μικρή πόλη της Ρόδου έχει πρόσβαση στη βιολογική παραγωγή και στην αγορά προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας.

Ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων βιολογικών προϊόντων,  σούπερ μάρκετ με ράφια βιολογικών ειδών, μπακάλικα και λαϊκές αγορές προσφέρουν άφθονα τοπικά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Μόνο στην πόλη της Ρόδου σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούνται λαϊκές αγορές σε διάφορες συνοικίες (στον Άγιο Δημήτριο, στην Βύρωνος, στην περιοχή της Ανάληψης, στην περιοχή του Νεκροταφείου) κάνοντας εφικτή την πρόσβαση στην τοπική παραγωγή σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες, και σε εκπληκτικές τιμές.

Προϊόντα Ρόδου

Η Ρόδος είναι ξακουστή για τα υπέροχα κρασιά της. Ειδικά το χωριό Έμπωνας φημίζεται για την παραγωγή του σε κρασί. Λευκός, Ερυθρός, Μοσχάτος ή αφρώδης, η παραγωγή της ρόδου σε κρασί καλύπτει όλα τα γούστα.  Διάσημα, ήδη από την αρχαιότητα, είναι και τα σύκα της Ρόδου.

Στην τοπική βιολογική παραγωγή συμπεριλαμβάνονται:

 • Ελιές και ελαιόλαδο,
 • Κρασί σε πολλές ποικιλίες και είδη
 • Κηπευτικά: καρπούζια, πεπόνια, τομάτες,
 • Εσπεριδοειδή: πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια
 • Γάλα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα
 • Αρωματικά φυτά: φασκόμηλο, χαμομήλι, μέντα
 • Μέλι: θυμαρίσιο, έρυκα, ανθέων, πευκόμελο

Με βάση την βιολογική της παραγωγή η Ρόδος προσφέρει μοναδικές γεύσεις στους κατοίκους και τους επισκέπτες της:

 • παξιμάδια, ελιόψωμα, τηγανόψωμα, κριθαροκούλουρα, ξεροτήγανα, τηγανίτες
 • τραχανάς και τσουβράς
 • πίτες διαφόρων ειδών (χορτόπιτες, ταχινόπιτες, πουγκιά)
 • γραβιέρα, γιδοτύρι, ανθότυρο, ρυζόγαλο
 • χαλβάδες και μελεκούνια
 • λουκούμια, μουσταλευριά, μουχαλεπί, αμυγδαλωτά

Όλα παράγονται με ιδιαίτερη φροντίδα από τους ντόπιους παραγωγούς και αυτή η προσοχή στην παραγωγή, σε συνδυασμό  με την προσφορά της ίδιας της φύσης στον άνθρωπο, δημιουργούν ένα σύνολο αξεπέραστης ποιότητας στη βιολογική παραγωγή της Ρόδου.

Καταστήματα βιολογικών στη Ρόδο

Η γνωριμία με τη βιολογική παραγωγή της Ρόδου είναι στην ουσία μία βόλτα. Σε κάθε γειτονιά, πόλη ή χωριό του νησιού υπάρχει κάποιο τοπικό κατάστημα βιολογικών ειδών, super ή mini market, μπακάλικο ή λαϊκή αγορά, στα οποία οι ντόπιοι παραγωγοί προμηθεύουν τα εξαιρετικής ποιότητας βιολογικά προϊόντα τους. Και τα εστιατόρια της Ρόδου, φυσικά, δεν αφήνουν αυτήν τη τεράστια γκάμα πρώτων υλών ανεκμετάλλευτη.

Πέρα από τη φυσική παρουσία σε ένα κατάστημα, η αγορά βιολογικών προϊόντων μπορεί να γίνει εύκολα μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops), στα οποία   βιοκαλλιεργητές, γεωργοί και κτηνοτρόφοι προμηθεύουν την παραγωγή τους, ώστε αυτή να έρχεται χωρίς κόπο στην πόρτα του ενδιαφερομένου, σε καλές τιμές και με δυνατότητα τόσο λιανικής, όσο και χονδρικής πώλησης.

Προϊόντα πιστοποιημένα, σε ειδικές συσκευασίες για να γίνει σωστά και με ασφάλεια η μεταφορά τους, φτάνουν στο σπίτι σας χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες μπορούν να εξοφληθούν με ηλεκτρονική πληρωμή. Εύκολα και γρήγορα μπορείς όπου κι αν βρίσκεσαι να απολαύσεις τα πλεονεκτήματα μιας υγιεινής διατροφής, γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, μέλι, κρέατα και πουλερικά που εκτρέφονται με τα φυσικά υλικά της τοπικής βιολογικής.