Σταφυλοθεραπεία

Η σταφυλοθεραπεία είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες φυσικές μεθόδους θεραπείας. Έκανε την εμφάνισή της το 1925, όταν η Νότιο-αφρικανή διαιτολόγος Τζοάννα Μπράντ ισχυρίστηκε ότι αποθεραπεύτηκε από καρκίνο του στομάχου μέσω της Σταφυλοθεραπείας.

Σταφυλοθεραπεία

Το σταφύλι είναι εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Είναι πλούσιο σε μέταλλα, κάλιο, ασβέστιο και βιταμίνες K, C, B1 και B6. Το σταφύλι έχει μια «μαγική» ικανότητα να αναγεννά ιστό. Στις ιδιότητες αυτές του σταφυλιού βασίζεται και η σταφυλοθεραπεία, που απαιτεί την αποκλειστική διατροφή με σταφύλι για 10 ημέρες. Η σταφυλοφαγεία ξεκινάει μετά από μια αυστηρή δίαιτα νερού για 1 ως 3 ημέρες που ακολουθείται από δίαιτα χυμού σταφυλιού και νερού για άλλες 3 ημέρες.

Η σταφυλοθεραπεία στην πράξη

Κατά τη διάρκεια της Σταφυλοθεραπείας θα πρέπει να καταναλώνετε αποκλειστικά σταφύλια και νερό (μόνο όταν είναι απαραίτητο, το σταφύλι περιέχει αρκετό νερό).
Σημαντικό: Θα πρέπει να προσέξετε να τρώτε μόνο βιολογικά σταφύλια και να πίνετε καλά φιλτραρισμένο νερό.

Κατά την πρώτη μέρα της θεραπείας μπορείτε να καταναλώσετε 0,5 κιλό σταφύλια και να αυξάνετε σταδιακά κατά 0,5 κιλό την ημέρα μέχρι να φτάσετε τα 3 κιλά (μέγιστη κατανάλωση). Συστήνεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας ήπια ηλιοθεραπεία (νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα) και ήπια άσκηση (βάδισμα κατά προτίμηση).

Σταφυλοθεραπεία

Τις πρώτες ημέρες της σταφυλοθεραπείας τα ούρα θα έχουν ένα κίτρινο χρώμα, σημάδι της εκκίνησης της αποτοξίνωσης. Κατά την 4η μέρα τα ούρα θα είναι απόλυτα καθαρά, διαυγή  και διάφανα (σαν το νερό). Το σταφύλι θα καθαρίσει το σώμα, το αίμα και το δέρμα. Κατά την αποβολή των τοξινών μπορεί να παρατηρηθεί εμετός, πυρετός, αδυναμία, διάρροια και δυνατός πονοκέφαλος. Είναι σημαντικό να μην σταματήσετε τη θεραπεία στο στάδιο αυτό. Αυξήστε το νερό ή κάνετε κάποιο χαλαρωτικό μασάζ για την ανακούφιση από τα συμπτώματα. Με την πάροδο των ημερών (4η ή 5η ημέρα, ανάλογα με την υπάρχουσα κατάσταση υγείας) τα συμπτώματα αυτά εξαφανίζονται. Ασθενείς με βαριές παθήσεις ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερες ημέρες θεραπείας.

Μετά το τέλος της θεραπείας θα πρέπει να περάσετε σε ωμοφαγία (ωμά φρούτα και λαχανικά) για κάποιες ημέρες. Σταδιακά θα προσθέσετε μαγειρεμένο φαγητό.

Τι θεραπεύει η σταφυλοθεραπεία

Τι θεωρείται ότι καταπολεμά η σταφυλοθεραπεία:

 1. Διάφορες μορφές καρκίνου (προστάτη, στομάχου κ.λπ.)
 2. Όγκους
 3. Αρθριτικά
 4. Ρευματισμούς
 5. Αλλεργίες
 6. Άσθμα
 7. Οστεοπόρωση
 8. Κύρωση ύπατος
 9. Νευρικές διαταραχές
 10. Πνευμονολογικά προβλήματα
 11. Φλεβίτιδα
 12. Γήρανση του δέρματος

… και άλλες ασθένειες και διαταραχές. Στις σοβαρές καταστάσεις καλό θα ήταν η σταφυλοθεραπεία να γίνεται κάτω από ιατρική παρακολούθηση.

Σχετικά άρθρα

Χρόνιες φλεγμονές

Χρόνιες φλεγμονές και συσχέτισή τους με άλλες ασθένειες

Blog | Υγεία

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες χρόνιες ασθένειες συσχετίζονται με χρόνιες φλεγμονές. Αναφέρουμε ενδεικτικά την καρδιοπάθεια, τον καρκίνο, τις ασθένειες που σχετίζονται με το κατώτερο αναπνευστικό ...

Σταφυλοθεραπεία

Σταφυλοθεραπεία

Blog | Υγεία

Η σταφυλοθεραπεία είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες φυσικές μεθόδους θεραπείας. Έκανε την εμφάνισή της το 1925, όταν η Νότιο-αφρικανή διαιτολόγος Τζοάννα Μπράντ ισχυρίστηκε ότι αποθεραπεύτηκε από καρκίνο ...

newsletter

Θα λάβετε άμεσα e-mail για επιβεβαίωση της εγγραφής σας.