Η διατροφή στις διακοπές μας

Πόσο εύκολο είναι να διατηρήσουμε τη διατροφή μας σε ένα καλό επίπεδο στη διάρκεια των διακοπών; Καθόλου εύκολο. Οι ατελείωτοι γευστικοί πειρασμοί και το άφθονο οινόπνευμα των χειμερινών και θερινών διακοπών δε βοηθούν καθόλου στη διατήρηση της καλής μας υγείας.

Η διατροφή στις διακοπές μας

Τα διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά μας λένε πως θα πρέπει, κατά τη διάρκεια των διακοπών, να τρώμε ελαφρά, μικρές μερίδες, άφθονες σαλάτες να μην καταναλώνουμε οινοπνευματώδη, να κοιμόμαστε αρκετά, να σκεφτόμαστε πριν φάμε κάτι και διάφορες άλλες προτάσεις επιστημονικής φαντασίας. Δηλαδή μας προτείνουν, όταν βρισκόμαστε σε ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο μεζεδοπωλείο με το άρωμα του ούζου και του μεζέ διάσπαρτο στην ατμόσφαιρα και δίνουμε την παραγγελία να πούμε τί ακριβώς; Μία χωριάτικη χωρίς λάδι και φέτα και μία σόδα; Ή μήπως, ελάτε σε 15 λεπτά να το ξανασκεφτώ; Ας είμαστε σοβαροί!!!

Οι διακοπές μας δε χαρακτηρίζονται μόνο από την απουσία μας από τη δουλειά αλλά και από όλες αυτές τις γευστικές αποδράσεις. Το φαγητό, τόσο στην ποσότητά του όσο και στην ποικιλία του είναι το απαραίτητο τονοτικό της ψυχικής μας υγείας κατά τις διακοπές. Και θα φάμε και θα πιούμε και το μέτρο θα χάσουμε.

Αυτό που θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τον οργανισμό μας σε καλή υγεία κατά τις διακοπές είναι η σωματική άσκηση. Το περπάτημα, το κολύμπι, το τρέξιμο, ο χορός, τα διάφορα σπορ, η επαφή με τη φύση καθώς και ο καθαρός αέρας θα μας βοηθήσουν:

- να κρατήσουμε τον μεταβολισμό μας σε καλή κατάσταση,
- να μην πάρουμε βάρος και
- να παραμείνουμε σε καλή φυσική κατάσταση

Η άσκηση και άφθονο νερό θα μας βοηθήσουν να μείνουμε στα κιλά μας και στην προηγούμενη καλή μας υγεία ή σε ακόμα καλύτερη. Αν στο μεταξύ πάρουμε και κανένα κιλό, θα το αντέξουμε... Έχουμε όλο τον καιρό να κάνουμε μια ελεγχόμενη διατροφή όταν επιστρέψουμε στο σπίτι μας, ευτυχισμένοι από τις υπέροχες διακοπές μας και με τις αναμνήσεις των υπέροχων τοπικών γευστικών συνδιασμών που δοκιμάσαμε.

Σχετικά άρθρα

Πόσα λαχανικά πρέπει να τρώμε την ημέρα;

Πόσα λαχανικά πρέπει να τρώμε την ημέρα;

Blog | Διατροφή

Η αφορμή για το άρθρο αυτό ήρθε από αναγνώστρια του portal που μας ρώτησε γιατί λέμε ότι πρέπει κάποιος να καταναλώνει τουλάχιστον 30% λαχανικά (και μάλιστα ωμά) σε καθημερινή βάση και γιατί, επίσης, λέμε ότι τα λαχανικά θεωρούνται ...

Πώς θα ελέγξουμε το βάρος μας με 14 βήματα

Για να πάψει η ζυγαριά να αποτελεί τον απόλυτο εφιάλτη μας

Blog | Διατροφή

Εύκολος τρόπος να ελέγξουμε και να διατηρήσουμε το βάρος μας σταθερό. Ακολουθώντας τα απλά αυτά βήματα θα μάθουμε, όχι μόνο να τρώμε πιο σωστά αλλά και να διατηρούμε το κανονικό μας βάρος χωρίς κόπο και πείνα ...

Σωστή και υγιεινή διατροφή στην εργασία

Η διατροφή του γραφείου

Blog | Διατροφή

Ποιά γεύματα είναι εύκολα να γίνουν και να μεταφερθούν και μας χαρίζουν την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουμε τη μέρα μας; Ο μέσος σημερινός άνθρωπος εργάζεται 8 με 10 ώρες την ημέρα. Αν συμπεριλάβουμε και ...

newsletter

Θα λάβετε άμεσα e-mail για επιβεβαίωση της εγγραφής σας.