Search
Close this search box.

Οι αρθρογράφοι μας: Αρετή Βασιλάκη

Αρετή Βασιλάκη
Αρετή Βασιλάκη
Η σωστή διατροφή είναι το α και το ω για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Μαγειρεύω, δημιουργώ, προσφέρω όλη μου την αγάπη σε ένα πιάτο.

Αν και ξεκίνησα να δουλεύω από μικρή και ο χρόνος μου ήταν μοιρασμένος ανάμεσα σε δουλειά και σπίτι, δεν παρέλειψα ποτέ να τρώω υγιεινά, σπιτικά γεύματα. Όταν έκανα οικογένεια, φρόντιζα ώστε τα παιδιά μου να τρέφονται σωστά και όσο το δυνατόν πιο υγιεινά. Τα έμαθα να αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά και το καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό.

Από τη στιγμή που βγήκα στη σύνταξη, βρήκα τον χρόνο να αναβαθμίσω τη μαγειρική μου, να ψάξω για νέες γεύσεις και συνταγές και να εμπλουτίσω αυτές που ήδη ήξερα και έφτιαχνα τόσα χρόνια.

Σε πολύ λίγο χρόνο κατάφερα να δημιουργήσω τον προσωπικό μου λαχανόκηπο και να ασχοληθώ συστηματικά με αυτό που αποκαλούμε βιολογική καλλιέργεια. Είμαι πολύ περήφανη για αυτόν! Ο κήπος μου δεν είναι βέβαια μεγάλος, αλλά μου προσφέρει πολλά από αυτά που χρειάζομαι για να φτιάξω νόστιμα πιάτα για τα παιδιά και τα εγγόνια μου.  Όσο για τα υπόλοιπα, που δεν μπορώ να έχω στον δικό μου κήπο… ψάχνω, βρίσκω και αγοράζω πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα. Έτσι, πάντα να ξέρω ότι οι συνταγές μου είναι κατάλληλες για να καταναλωθούν από όλους, και ότι τους προσφέρω τους το καλύτερο δυνατό.

Η βιολογική διατροφή έχει γίνει ένα με την καθημερινότητά μου και δεν την αλλάζω με τίποτα. Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να μπορούσαν να καταλάβουν το πόσο σημαντική είναι. Τουλάχιστον τα παιδιά μου είναι πλέον σίγουρα και την ακολουθούν εξίσου πιστά.

Οι συνταγές μου...

Πένες σαλάτα με αντράκλα και φέτα
Συνταγή για μακαρονοσαλάτα με πένες ολικής αλέσεως, αντράκλα, φέτα, σκόρδο και μαύρο πιπέρι. Έτοιμη σε 15 λεπτά.
Συνταγή για Αβοκάντο dip με βιολογικό αβοκάντο
Έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά. Συνταγή για dip αβοκάντο, με σκόρδο και βιολογικό ελαιόλαδο. Πανεύκολο dip για παξιμάδια και ωμά λαχανικά και συνοδευτικό για κρέας, ρύζι, μακαρόνια ...
Μπρουσκέτα με αβοκάντο και σκόρδο
Εύκολο, υγιεινό και γρήγορο ορεκτικό, με ελάχιστα υλικά. Θα το σερβίρετε τις καθημερινές, σε συγκεντρώσεις και πάρτυ. Θα γίνει το αγαπημένο σνακ των παιδιών. Με σκόρδο (όσο τραβάει η όρεξή σας) και αβοκάντο.

Άρθρα μου στο blog

Πρόσφατη μελέτη σε 70.000 άτομα έδειξε μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου σε όσους επιλέγουν τα βιολογικά τρόφιμα για την καθημερινή διατροφή τους. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι τα βιολογικά προϊόντα είναι πολύ χαμηλότερα σε χημικά φυτοφάρμακα που βρίσκονται σε συμβατικά λαχανικά και αυτό ενδέχεται να είναι ο λόγος για τον μειωμένο κίνδυνο καρκίνου.
Οι συνταγές με βιολογικά προϊόντα είναι οικονομικότερες, νοστιμότερες και συμβάλλουν στην βελτίωση της υγείας μας με τον πιο άμεσο τρόπο.
Δείτε με ποιον τρόπο θα μπορείτε να έχετε καθημερινά στο τραπέζι σας υγιεινά προϊόντα χωρίς να ξοδεύετε μια περιουσία. Με 11 απλά βήματα, κατάλληλα για όλους.
Τί ευκολότερο από το βραστό κουνουπίδι! Και όμως, έχει τα μυστικά του για να διατηρήσει τα θρεπτικά του συστατικά και το χρώμα του και να μυρίσει όσο το δυνατόν λιγότερο.
Η γιόγκα είναι η ιδανική εξάσκηση για άτομα κάθε ηλικίας αλλά κυρίως για ηλικιωμένους οποιασδήποτε φυσικής κατάστασης. Βελτιώνει πολύ γρήγορα το μυϊκό σύστημα και την γενικότερη υγεία.
Ας προσπαθήσουμε να χτίσουμε σωστά την υγεία μας με βάση τη διατροφή μας και ας ταιριάξουμε τη διατροφή μας στον δικό μας τρόπο ζωής και στις δικές μας επιθυμίες.
Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα βιολογικά προϊόντα, ώστε να είμαστε σίγουροι αν τρεφόμαστε σωστά και αν πληρώνουμε την πραγματική τους αξία;
Συγκρίνοντας βιολογικά τρόφιμα με τα αντίστοιχα συμβατικά, εύκολα διαπιστώνουμε τα προτερήματα των πρώτων και τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία μας κάθε φορά που τα καταναλώνουμε.
Μπορεί ο όρος «Βιολογική Διατροφή» να χρησιμοποιείται σπάνια, αυτό όμως δεν μειώνει την σημασία του και την συμβολή του στην διατήρηση καλής υγείας.
Μάθετε όλη την αλήθεια για τα βιολογικά προϊόντα, πόσο πρέπει να τα εμπιστευόμαστε και τί μπορούμε να κάνουμε. Πόσο υπεύθυνοι είμαστε, τελικά, για την διατροφή μας;
Το ταξίδι ενός φρούτου συμβατικής καλλιέργειας μέχρι να φτάσει στα χέρια μας. Ποιές παρεμβάσεις έχει υποστεί για να παραχθεί γρήγορα και να αντέξει το μεγάλο και πολυήμερο ταξίδι από τον τόπο παραγωγής του μέχρι ...
Η διατροφή που περιέχει κατά 50% φρούτα και λαχανικά θα δώσει στον οργανισμό τα κατάλληλα εφόδια να ανταπεξέλθει σε διάφορες ασθένειες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακόμα και αν ξεκινήσουμε από σήμερα, σε ελάχιστες μέρες ...
Ο όρος «φυσικά προϊόντα» σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τα βιολογικά προϊόντα και συχνά χρησιμοποιείται καταχρηστικά.