Search
Close this search box.

Υγεία

Τα Βιολογικά Φρούτα Ενάντια Σε Παθήσεις
Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον ρόλο των βιολογικών φρούτων στην προαγωγή της υγείας και στην πρόληψη διαφόρων παθήσεων.
17 Φυσικοί Τρόποι Για Να Καταπολεμήσετε Το Άγχος
Το άγχος είναι ένας εχθρός που επιτίθεται σε όλους μας. Οι φυσικοί τρόποι ελέγχου και αντιμετώπισής του ενδείκνυνται για να επιτύχουμε μια ζωή ήρεμη και εστιασμένη σε όσα έχουν πραγματική σημασία.
Τα 13 Σημαντικότερα Οφέλη Του Δαμάσκηνου
Αναρίθμητα τα οφέλη του δαμάσκηνου στην υγεία μας. Δείτε ποιά είναι και πως θα απολαύσετε αυτό το υπέροχο φρούτο με το μοναδικό άρωμα και την γεμάτη γεύση.
Γιατί Να Προτιμήσω Συνταγές Με Βιολογικά Προϊόντα
Οι συνταγές με βιολογικά προϊόντα είναι οικονομικότερες, νοστιμότερες και συμβάλλουν στην βελτίωση της υγείας μας με τον πιο άμεσο τρόπο.
Τα 10 Σημαντικότερα Οφέλη Του Βερίκοκου Για Τον Οργανισμό
Τα οφέλη του βερίκοκου είναι πολλά, παρά την μειωμένη περιεκτικότητά του σε βιταμίνες. Είναι τόσο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που η κατανάλωσή του είναι άκρως ευεργετική για την υγεία μας.
Δεν Μου Αρέσει Να Μου Λένε Τι Να Κάνω!
Πιθανότατα δεν σας αρέσει να σας λένε τι να κάνετε – ούτε εμένα. Δεν μου αρέσει καν να μου λένε να κάνω κάτι που θα έκανα ούτως ή άλλως.
12 Λόγοι Για Να Λατρέψετε Την Μεσογειακή Διατροφή
Πολλοί είναι οι λόγοι που θα σας κάνουν να αγαπήσετε και να προτιμήσετε την Μεσογειακή Διατροφή. Στο άρθρο αυτό, παραθέτουμε τους 12 σημαντικότερους.
Τα 11 + 1 Οφέλη Του Μπρόκολου Για Την Υγεία Μας
Μια γρήγορη ματιά θα σας πείσει ότι τα οφέλη του μπρόκολου για την υγεία μας είναι πολλά. Περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για την βελτίωση της υγείας μας.
Οι 10 Ευεργετικές Ιδιότητες Του Σταφυλιού
Οι ευεργετικές ιδιότητες του σταφυλιού ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Αναφορές στο σταφύλι θα βρούμε ακόμα και στα Ομηρικά Έπη.
Χυμός Αγγουριού: Τον Ήπιαμε Και Σας Λέμε Την Γνώμη Μας!
Ενυδατικός, δροσιστικός, εύγευστος και ιδιαίτερα αρωματικός, ο χυμός αγγουριού είναι εύκολος και γρήγορος στην παρασκευή του.
Πώς Η Φύση Ωφελεί Την Υγεία Μας
Πολλαπλές έρευνες δείχνουν την επίδραση του περιβάλλοντος στα επίπεδα στρες και, κατά συνέπεια, σε όλο τον οργανισμό.
Οι 6 Χρυσοί Κανόνες Υγείας Και Διατροφής
Από την αρχαιότητα είναι γνωστή η σημασία της διατροφής στην υγεία μας. Μάλιστα, τουλάχιστον από την εποχή του Ιπποκράτη, η τροφή αποτελούσε φάρμακο αλλά και δηλητήριο για το ανθρώπινο σώμα και τον νου.
Τα 7 Οφέλη Της Γιόγκα Για Ηλικιωμένους
Η γιόγκα είναι η ιδανική εξάσκηση για άτομα κάθε ηλικίας αλλά κυρίως για ηλικιωμένους οποιασδήποτε φυσικής κατάστασης. Βελτιώνει πολύ γρήγορα το μυϊκό σύστημα και την γενικότερη υγεία.
Χρόνιες Φλεγμονές
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες χρόνιες ασθένειες συσχετίζονται με χρόνιες φλεγμονές. Αναφέρουμε ενδεικτικά την καρδιοπάθεια, τον καρκίνο, τις ασθένειες που σχετίζονται με το κατώτερο αναπνευστικό …
Σταφυλοθεραπεία
Η σταφυλοθεραπεία (γνωστή και ως αμπελοθεραπεία) είναι παλιά μεθόδους αποτοξίνωσης και θεραπείας που βασίζεται στην αποκλειστική κατανάλωση σταφυλιού για 1 έως 2 εβδομάδες, ακολουθούμενη από κατάλληλη αυστηρή δίαιτα για επιστροφή στην κανονικότητα. Κατά τη διάρκεια της σταφυλοθεραπείας συνίσταται ξεκούραση και ηρεμία.
Βιταμίνη Β12, Συμπτώματα Έλλειψης Και Τρόποι Πρόσληψης Από Την Διατροφή Μας
Σε μια εποχή άφθονης τροφής, τα συμπτώματα έλλειψης της βιταμίνης Β12 εμφανίζονται όλο και συχνότερα. Ποιά είναι όμως αυτά, πώς θα τα αναγνωρίσουμε και ποιοί υποφέρουν περισσότερο;
Λυκοπένιο, Τα Οφέλη Του Και Οι Παρενέργειες Της Έλλειψής Του
Το λυκοπένιο είναι φυτικό θρεπτικό στοιχείο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το βρίσκουμε κυρίως λαχανικά και φρούτα με έντονο κόκκινο χρώμα. Ανάμεσά τους οι ντομάτες, το καρπούζι. Το λυκοπένιο δεν διαλύεται στο νερό και το σημείο βρασμού του ξεπερνά τους 660 βαθμούς κελσίου!