Search
Close this search box.

Οικολογία

Το Μέλλον Της Ενέργειας Έχει Χρώμα Πράσινο
Η ενεργειακή κρίση μπήκε για τα καλά στην ζωή μας. Η «πράσινη ενέργεια» υπόσχεται καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον, καθώς και μείωση τιμών της ενέργειας για τους καταναλωτές.
Ασιατικός Κυπρίνος Απειλεί Τοπικό Οικοσύστημα
Ο Ασιατικός κυπρίνος έχει πλέον καταλάβει τεράστιο μέρος της λίμνης Μίσιγκαν, εκτοπίζοντας τον ντόπιο πληθυσμό των ψαριών και φέρνοντας μεγάλη ανισορροπία στο τοπικό οικοσύστημα.
Υπολείμματα Αγχολυτικών Φαρμάκων Στα Ψάρια
Ποιος θα περίμενε ότι τα ηρεμιστικά φάρμακα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος θα επηρέαζαν τη συμπεριφορά των ψαριών! Και όμως, συμβαίνει.
Η Παγκόσμια Ημέρα Της Γης
Η ημέρα της γης πρέπει να γιορτάζεται όλο τον χρόνο, κάθε μέρα. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.
Υπερκατανάλωση, Περιβάλλον Και Οικονομική Κρίση
Μέσα σε ελάχιστα χρόνια η καθημερινή μας ζωή άλλαξε πολύ, χωρίς αυτό να γίνεται άμεσα αντιληπτό. Αρκεί κανείς να κοιτάξει τα σκουπίδια μιας μέσης οικογένειας. Όσο πλουσιότερη η οικογένεια (και η χώρα) τόσο περισσότερα τα σκουπίδια της.
Οικολογική Διαβίωση Στην Καθημερινή Μας Ζωή
Πολύς λόγος γίνεται στις μέρες μας για την οικολογική διαβίωση. Τι ακριβώς αντιπροσωπεύει όμως ο όρος αυτός; Ο τρόπος ζωής μας συνεπάγεται την κατανάλωση ενέργειας σχεδόν σε κάθε μας δραστηριότητα.
Υποσιτισμός, Η Παγκόσμια Μάστιγα
Σίγουρα ακούγεται απίστευτο και εξωπραγματικό, όμως περισσότερα από 500 χιλιάδες άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα. Και πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη υποφέρουν από πείνα.
Ηλεκτροκίνηση, Το Μέλλον Είναι Εδώ
Η γενιά μας είναι ευτυχώς ίσως η τελευταία που θα βιώσει την καύση ορυκτών καύσιμων και καλώς τα καταργούμε! Έκαναν το θαύμα τους αλλά, έφεραν και μυριάδες προβλήματα.
Οικολογικό Ηλεκτρικό Ρεύμα
Ο τομέας της ενέργειας βρίσκεται σε ένα στάδιο μετάβασης από τις παραδοσιακές μορφές παραγωγής και κατανάλωσης προς ένα διαφορετικό μοντέλο που η επιστημονική κοινότητα του έχει δώσει τον όρο ‘’πράσινη’’ ή ‘’βιώσιμη’’ ανάπτυξη.
Αερόθερμο Τζακιού Ή Ενεργειακό Τζάκι;
Εδώ θα εξετάσουμε κατά πόσο συμφέρει η χρήση των αερόθερμων τζακιού από πολλές σκοπιές και αν πραγματικά προσφέρει κάποιου είδους οικονομία.