Search
Close this search box.

Διατροφή

Τα 13 Σημαντικότερα Οφέλη Του Δαμάσκηνου
Αναρίθμητα τα οφέλη του δαμάσκηνου στην υγεία μας. Δείτε ποιά είναι και πως θα απολαύσετε αυτό το υπέροχο φρούτο με το μοναδικό άρωμα και την γεμάτη γεύση.
Γιατί Να Προτιμήσω Συνταγές Με Βιολογικά Προϊόντα
Οι συνταγές με βιολογικά προϊόντα είναι οικονομικότερες, νοστιμότερες και συμβάλλουν στην βελτίωση της υγείας μας με τον πιο άμεσο τρόπο.
Τα 10 Σημαντικότερα Οφέλη Του Βερίκοκου Για Τον Οργανισμό
Τα οφέλη του βερίκοκου είναι πολλά, παρά την μειωμένη περιεκτικότητά του σε βιταμίνες. Είναι τόσο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που η κατανάλωσή του είναι άκρως ευεργετική για την υγεία μας.
12 Λόγοι Για Να Λατρέψετε Την Μεσογειακή Διατροφή
Πολλοί είναι οι λόγοι που θα σας κάνουν να αγαπήσετε και να προτιμήσετε την Μεσογειακή Διατροφή. Στο άρθρο αυτό, παραθέτουμε τους 12 σημαντικότερους.
Τα 11 + 1 Οφέλη Του Μπρόκολου Για Την Υγεία Μας
Μια γρήγορη ματιά θα σας πείσει ότι τα οφέλη του μπρόκολου για την υγεία μας είναι πολλά. Περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για την βελτίωση της υγείας μας.
Οι 10 Ευεργετικές Ιδιότητες Του Σταφυλιού
Οι ευεργετικές ιδιότητες του σταφυλιού ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Αναφορές στο σταφύλι θα βρούμε ακόμα και στα Ομηρικά Έπη.
11 Πρακτικές Συμβουλές Για Υγιεινή Διατροφή Με Περιορισμένο Προϋπολογισμό
Δείτε με ποιον τρόπο θα μπορείτε να έχετε καθημερινά στο τραπέζι σας υγιεινά προϊόντα χωρίς να ξοδεύετε μια περιουσία. Με 11 απλά βήματα, κατάλληλα για όλους.
Μπορεί Η Υγιεινή Διατροφή Να Είναι Και Φθηνή;
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα ήθελαν να τρώνε υγιεινά αλλά και φθηνά, ειδικά στους καιρούς που ζούμε. Είναι αυτό εφικτό ή αποτελεί μύθο;
Χυμός Αγγουριού: Τον Ήπιαμε Και Σας Λέμε Την Γνώμη Μας!
Ενυδατικός, δροσιστικός, εύγευστος και ιδιαίτερα αρωματικός, ο χυμός αγγουριού είναι εύκολος και γρήγορος στην παρασκευή του.
Οι 6 Χρυσοί Κανόνες Υγείας Και Διατροφής
Από την αρχαιότητα είναι γνωστή η σημασία της διατροφής στην υγεία μας. Μάλιστα, τουλάχιστον από την εποχή του Ιπποκράτη, η τροφή αποτελούσε φάρμακο αλλά και δηλητήριο για το ανθρώπινο σώμα και τον νου.
Συνταγές Με Κοτόπουλο
Εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές με κοτόπουλο. Χρησιμοποιείστε ελληνικό βιολογικό κοτόπουλο για τέλεια γεύση.
Η Ιστορία Του Κρασιού
Η ιστορία του κρασιού χάνεται στο βάθος των αιώνων. Το κρασί είναι το πλέον αγαπημένο οινοπνευματώδες που συντροφεύει το φαγητό και την παρέα.
Πώς Να Βράσουμε Σωστά Το Κουνουπίδι
Τί ευκολότερο από το βραστό κουνουπίδι! Και όμως, έχει τα μυστικά του για να διατηρήσει τα θρεπτικά του συστατικά και το χρώμα του και να μυρίσει όσο το δυνατόν λιγότερο.
Πόσα Λαχανικά Πρέπει Να Τρώμε Την Ημέρα;
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσα λαχανικά πρέπει να τρώμε την ημέρα για να διατηρήσουμε μια καλή υγεία;
Νίκησε Την Ζυγαριά, Απώλεια Βάρους Με Σωστή Διατροφή Και Άσκηση
Για τον σύγχρονο άνθρωπο, η ζυγαριά είναι εχθρός. Μάθε πως θα εξαλείψεις την απειλή.
Διατροφή Στο Γραφείο
Ποιά γεύματα είναι εύκολα να γίνουν και να μεταφερθούν και μας χαρίζουν την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουμε τη μέρα μας; Ο μέσος σημερινός άνθρωπος εργάζεται 8 με 10 ώρες την ημέρα. Αν συμπεριλάβουμε και …
Χυμός Ή Φρούτο;
Ο φρεσκοστυμμένος χυμός των φρούτων είναι οπωσδήποτε ωφέλιμος. Σε καμία περίπτωση, όμως, ο χυμός δεν περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά του φρούτου. Όταν καταναλώνουμε ένα φρούτο ή ένα λαχανικό …
Κρεατοφαγία Ή Χορτοφαγία;
Είναι τελικά ο άνθρωπος κρεατοφάγος; Πολλές είναι οι διαμάχες μεταξύ των μελετητών για το είδος της διατροφής του ανθρώπου στα διάφορα διαστήματα της ιστορίας του.
Η Σωστή Διατροφή Δεν Είναι Η Ίδια Για Κάθε Άνθρωπο
Ας προσπαθήσουμε να χτίσουμε σωστά την υγεία μας με βάση τη διατροφή μας και ας ταιριάξουμε τη διατροφή μας στον δικό μας τρόπο ζωής και στις δικές μας επιθυμίες.
Βιολογικά Τρόφιμα Για Όλη Την Οικογένεια
Συγκρίνοντας βιολογικά τρόφιμα με τα αντίστοιχα συμβατικά, εύκολα διαπιστώνουμε τα προτερήματα των πρώτων και τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία μας κάθε φορά που τα καταναλώνουμε.
Βιολογική Διατροφή
Μπορεί ο όρος «Βιολογική Διατροφή» να χρησιμοποιείται σπάνια, αυτό όμως δεν μειώνει την σημασία του και την συμβολή του στην διατήρηση καλής υγείας.
Κουρκουμάς, Το Ισχυρό Αντιφλεγμονώδες
Ο Κουρκουμάς είναι ιδανικός για καλό μεταβολισμό, υγιή εγκέφαλο και νεύρα, καλή διάθεση, ανανέωση κυττάρων και καταπολέμηση φλεγμονών. Προσθέστε τον στην τροφή σας ή …
Φρούτα Και Λαχανικά Με Περισσότερη Βιταμίνη C Από Ένα Πορτοκάλι
Ενίσχυσε και τόνωσε τον οργανισμό σου με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C. Βρείτε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι και δημιουργήστε πολλές θρεπτικές εναλλακτικές.
Υψηλά Επίπεδα Αρσενικού Στο Ρύζι
Τί έδειξαν οι έρευνες που διενεργήθηκαν σε 200 διαφορετικά προϊόντα ρυζιού, ποιοί επηρεάζονται περισσότερο και πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε σωστά το ρύζι για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία μας;
Διατροφή Στις Διακοπές, Ένα Στοίχημα Που Μπορούμε Να Κερδίσουμε
Πόσο εύκολο είναι να διατηρήσουμε τη διατροφή μας σε ένα καλό επίπεδο στη διάρκεια των διακοπών; Καθόλου εύκολο. Οι ατελείωτοι γευστικοί πειρασμοί και το άφθονο οινόπνευμα των χειμερινών και θερινών διακοπών …
Πάρε Τα Απαραίτητα Θρεπτικά Στοιχεία Από Τη Διατροφή Σου
Η διατροφή που περιέχει κατά 50% φρούτα και λαχανικά θα δώσει στον οργανισμό τα κατάλληλα εφόδια να ανταπεξέλθει σε διάφορες ασθένειες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακόμα και αν ξεκινήσουμε από σήμερα, σε ελάχιστες μέρες …
Πόσο Υπερ Είναι Οι Υπερτροφές;
Πραγματοποιούν άραγε όλα αυτά που υπόσχονται; Οι καλούμενες υπερτροφές είναι κάτι σχετικά νέο. Φρούτα, λαχανικά, βότανα, δημητριακά και τροφές από άλλα ήδη έχουν πλέον εισέλθει στην κατηγορία αυτή. Η βιομηχανία …
Φτιάξε Τα Δικά Σου Φύτρα
Τί είναι τα φύτρα; Είναι οι συνηθισμένοι σπόροι και καρποί (από όσπρια ή σιτηρά) που μουλιάζουν και αφήνονται για λίγες μέρες να φυτρώσουν. Ο καθένας μπορεί εύκολα τα φτιάξει στο σπίτι του πολύ οικονομικότερα …
Βιταμίνη D, Η Βιταμίνη Του Ήλιου
Σύμφωνα με στατιστικές, οι κάτοικοι των χωρών με μικρή ηλιοφάνεια, παρουσιάζουν μεγαλύτερη έλλειψη της βιταμίνης απ’ ότι εκείνοι που κατοικούν σε ηλιόλουστες χώρες (όπως η δική μας) …
Λυκοπένιο, Τα Οφέλη Του Και Οι Παρενέργειες Της Έλλειψής Του
Το λυκοπένιο είναι φυτικό θρεπτικό στοιχείο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το βρίσκουμε κυρίως λαχανικά και φρούτα με έντονο κόκκινο χρώμα. Ανάμεσά τους οι ντομάτες, το καρπούζι. Το λυκοπένιο δεν διαλύεται στο νερό και το σημείο βρασμού του ξεπερνά τους 660 βαθμούς κελσίου!
Φυσικά Προϊόντα Ή Βιολογικά Προϊόντα;
Ο όρος «φυσικά προϊόντα» σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τα βιολογικά προϊόντα και συχνά χρησιμοποιείται καταχρηστικά.
Τα 6 Γνωστότερα Είδη Καφέ
Ο καφές, σαν ρόφημα, εξελίσσεται συνεχώς αντικατοπτρίζοντας την ανάγκη του ανθρώπου για αναζήτηση νέων γεύσεων αλλά και την ανάγκη του για πειραματισμό.